Søg
Close this search box.

Alternative boliger

Som en del af vores virke arbejder vi med alternative boligformer for hjemløse. Vi vil gerne gøre vores til, at hjemløse kan få tag over hovedet og dermed tryghed, sikkerhed og ro til at forandre deres egen livssituation ved at komme ud af hjemløshed i deres eget tempo og på eget initiativ.

Vi har vores eget selvstændige herberg Skrænten, og vi er sociale viceværter på klyngeboligerne Levefællesskabet, som er under Århus Kommune.

Begge steder arbejder vi med rammer, som er båret af fleksibilitet, inddragelse og forventninger til beboernes deltagelse i fællesskabet. Vores erfaring er at beboerne ofte deltager i at få dagligdagen til at fungere og tager ejerskab på stedet, når vi møder dem med tillid og respekt for deres specifikke livssituation. Vi arbejder med en stor grad af selvstyre på både Skrænten og Levefællesskabet. Institutionalisering er bandlyst. Vi ønsker at skabe en hverdag for beboerne på deres præmisser, hvor de kan være den, de er, og med det behov for tag over hovedet, som de nu engang har. Vi taler derfor heller ikke om permanente boliger, men om permanente hjem, da vi ikke skal afgøre, hvordan et hjem ser ud for vores beboerne. Der er både mennesker, som bor i campingvogne, tinyhouses og på værelser.

Læs mere her om Skrænten og Levefællesskabet.