Søg
Close this search box.

PovertyWalk

Hvad er en PovertyWalk byvandring?

For bookning – se længere nede.

PovertyWalk er et godt eksempel på et meningsfuldt fællesskab. Det giver mening for guiderne at føre deltagerne rundt i byen og samtidig fortælle om deres liv og erfaringer med misbrug, psykisk sygdom og hjemløshed. Så meget at de ofte nævner den terapeutiske virkning, turene har på dem. Det giver også mening i forhold til deltagerne på turene og til foredragene, der ofte får et andet og mere virkelighedsnært billede af guidernes tumultariske liv. Dertil vokser deltagernes sociale forståelse og ønske om at befatte socialt udsatte som en gyldig og værdifuld del af fællesskabet/samfundet.

Povertywalk handler også om accept og inddragelse. Povertywalk er blevet en vigtig platform for ikke kun at skabe forståelse for udsattes livsforløb, men også for at skabe gode og varige koblinger til det omgivende samfund. I Sydhavnen drejer det sig tillige om de gode møder med naboerne, hvis antal om få år er mangedoblet, og som kan være afgørende for, at de mange sociale tilbud har en fremtid netop her.

I starten af 2024 er der 16 aktive guider. Antallet af PovertyWalks har været stærkt stigende igennem alle årene fra projektets start, dog med en betydelig nedgang under corona. Gadeliv arrangerede 155 ture i 2012, og i 2019 toppede efterspørgslen med 938 PovertyWalks og foredrag. I 2023 gennemførte vi 849 PovertyWalks og foredrag. Vi har i gennemsnit over årene 2020-2023 gennemført 777 ture og foredrag årligt, og de købes typisk af uddannelsesinstitutioner som SOSU-uddannelsen, socialrådgiveruddannelsen, gymnasier og hold af konfirmander. Dertil er der flere virksomheder som fx politikredse, banker eller kommuner samt private, som er kunder. Desuden sælges der ture via sitet truestory.dk .

Vores erfaring er, at det er den personlige historie, der er drivkraften i fortællingen og derfor er den også et hoved fokus på turene.

Er du nysgerrig på mere viden om PovertyWalk eller interesseret i at booke en tur så kig videre her: www.povertywalk.dk

Vi kan også kontaktes direkte på 4233 9803 eller povertywalk@gadeliv.org

SydhavnsTour – en PovertyWalk i Sydhavnskvarteret med fokus på social bæredygtighed i byudvikling

Vi har fokus på social bæredygtighed i den byudvikling, som vi er vidne til i Sydhavnen i disse år, samtidig med at guiderne vil have fokus på deres egne oplevelser fra kvarteret med problematikker som misbrug, hjemløshed og psykisk sygdom.

Sydhavnen, fra Svendborgrampen til DOKK1 undergår en eksplosiv forandring, hvilket gør det til et af de mest spændende kvarterer i Århus Midtby. I 2018 vedtog Århus byråd en udviklingsplan for Sydhavnskvarteret. Med den ønsker de ”at skabe en unik bydel i hjertet af midtbyen. En bydel, hvor kunsten og kulturen sammen med et blomstrende erhvervsliv driver udviklingen af en socialt bæredygtig bydel med plads til byens socialt udsatte og med plads til bevægelse.” (fra Bydelsplanen ’Sydhavnskvarteret Nord for Jægergårdsgade’). Sammen med de gamle slagteribygninger præger store nye byggerier området. Danske Bank, Jyllands Posten og Filmbyen er allerede flyttet ind, og mange flere følger efter, når de igangværende byggerier står færdige.

Det særlige miljø for udsatte mennesker, der er i Sydhavnen i dag, skal der fortsat være rum til. Ambitionen er at gentænke de socialt udsattes rolle i byudviklingen, så Sydhavnskvarteret er et sted, som de selv er med til at skabe og påvirke. Det understøtter Foreningen Gadeliv aktivt, og man kan få et indblik i arbejdet på en SydhavnsTour.

Priser:

Til og med 12 personer pr. hold: 130 kr. pr. person
13-20 personer pr. hold: 1.600 kr. pr. hold
For folkeskoler: 1.500 kr. pr. hold mellem 13-20 personer

Vi anbefaler, at et hold maks. er på 20 personer.