I september 2018 etablerede Gadeliv og Værestedet “SydhavnsPedeller”. Det er et arbejdsfælleskab, hvor udsatte, der har
deres dagligdag i Sydhavnen, kan deltage i oprydnings- og vedligeholdelsesopgaver i Sydhavnen i Århus primært. Pedellerne er lønnet via Det Sociale Frikort.
SydhavnsPedeller fungerer som brobyggere mellem værestederne og Sydhavnens aktører. Denne funktion er vigtig for integrationen af udsatte og for de udsattes fremtid i Sydhavnen, som er under massiv byudvikling. Arbejdsdagene ledes af to sjakbajser med levede erfaringer fra udsattemiljøet. Vi arbejder for Aarhus Kommune, Danske Bank, Kilden og Hindby, Enggaard A/S, Kirkens Korshær med flere. Derudover udføres ad hoc-opgaver i Sydhavnen. Vi udvider hele tiden vores arbejdsområde, da der er stor efterspørgsel på at komme i arbejde blandt Sydhavnens hjemløse og udsatte mennesker.
SydhavnsPedeller arbejder tre dage om ugen. Pedellerne hyres fra gang til gang på daglejerprincippet. I planlægningen af arbejdet tages der hensyn til den enkelte, så der bliver plads til alle. Dog må der ofte foretages lodtrækninger, da der melder sig flere til arbejdet, end der er opgaver til. Der hyres mellem 5-8 pedeller per arbejdsdag.
Kontakt os på gadeliv@gadeliv.org // 42339803, hvis SydhavnsPedellerne kan give en hånd hos dig, eller du har lignende arbejdsopgaver i og omkring Århus.
Hør også vores podcast om SydhavnsPedeller. Det er en kærlig og ærlig fortælling om SydhavnsPedellernes hverdag og historie fra Jannik Nielsen, som er ansat i Gadeliv og har været med fra SydhavnsPedellernes første skridt og frem til i dag. Hvordan startede initiativet? Hvordan kan arbejde give både frihed, tv-pakker og incitament til at spare på strømmen? Og ikke mindst hvordan kan det at blive taget alvorligt, være en del af et fællesskab og tjene sine egne penge give både værdi for den enkelte men også for samfundet?
Podcasten er udviklet og produceret af Lars Christensen.